فهرست مطالب

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • یزدان کیوانی*، صدیقه محمودی، سالار درافشان، منصوره ملکیان صفحات 1-22
    از ایران تا کنون 13 گونه از جنس Alburnoides گزارش شده که در پژوهش حاضر وضعیت آرایه شناختی گونه های A. petrubanarescui، A. namaki، nicolausi .A، A. idignensis،A. eichwaldii و A. qanati با استفاده از صفات ریخت سنجی نسبی و شمارشی و ژن سیتوکروم b مورد ارزیابی قرار گرفت. صفات ریخت سنجی و شمارشی در 144 نمونه بررسی شد. در مطالعات مولکولی سه نمونه از محصول پی.سی.آر هر گونه توالی یابی شد. در تجزیه به مولفه های اصلی صفات نسبی اندازشی هم پوشانی بالایی بین گونه ها مشاهده شد، اما تا حدودی A. nicolausi و A. idignensis براساس مولفه اول و A. petrubanarescui و A. idignensis براساس مولفه دوم از همدیگر تفکیک شدند. در صفات شمارشی نیز به نسبت کم تری همپوشانی دیده شد. گونه های A. nicolausi و A. idignensis براساس مولفه اول از یکدیگر مجزا شدند و گونه A. eichwaldii براساس مولفه دوم از سایر گونه ها جدا شد. در تجزیه خوشه ای صفات نسبی اندازشی دو گونه A. namaki و A. nicolausi و هم چنین دو گونه A. qanati و A. eichwaldii شباهت بیش تری با یکدیگر داشتند، اما در صفات شمارشی، دو گونه A. qanati و A. eichwaldii دارای شباهت بیش تری با یکدیگر بودند. در تجزیه داده های مولکولی گونه های A. eichwaldii و A. petrubanarescui بیش ترین شباهت (99 درصد) و گونه A. idignensis (85 درصد) بیش ترین تفاوت را نسبت به دیگر گونه ها نشان دادند. هم چنین درخت های فیلوژنی حاصل از روش های حداکثر احتمال و حداکثر پارسیمونی، گونه A. idignensis را از دیگر گونه ها مجزا کرد و دو گونه A. eichwaldii و A. petrubanarescui قرابت بیش تری با یکدیگر داشتند.
    کلیدواژگان: تاکسونومی، ماهی خیاطه، صفات ریخت سنجی، صفات شمارشی، سیتوکروم b
  • داود فضلی، علی اکبر ملکی راد* صفحات 23-31
    گونه های فعال اکسیژن عوامل سیتوتوکسیک هستند که موجب آسیب اکسیداتیو می شوند. بیسفنول A یک آلاینده سمی، اکسیداتیو و شبه استروژنی است. گیاه خرفه یک محصول امیدوارکننده طبیعی است که می تواند برای جلوگیری از بیماری های مزمن با منشا استرس اکسیداتیو مفید واقع شود. در این مطالعه 49 سر رت نر بالغ (10±250گرم) به طور تصادفی به هفت گروه هفت تایی تقسیم شدند؛ گروه کنترل، شاهد (500 میکروگرم روغن ذرت/ کیلوگرم وزن بدن)، گروه دریافت کننده سم (500 میکروگرم بیسفنول A/ کیلوگرم وزن بدن)، کنترل مثبت (100 میلی گرم عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه/ کیلوگرم وزن بدن)، سه گروه تیمار دریافت کننده خرفه (500 میکروگرم بیسفنول A+ 50، 100، 150 میلی گرم عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه/ کیلوگرم وزن بدن). تمام تزریقات از طریق روش درون صفاقی و طی 14 روز پیاپی انجام شد. سپس تمامی حیوانات با کلرال هیدرات بی هوش شده و نمونه های کبدی جهت تهیه هموژن بافتی جداسازی شدند تا سنجش آنزیم ها آنتی اکسیدانی شامل TAC، CAT، GPx، GSH و MDA در این بافت انجام شود. آنالیز داده ها در نرم افزار آماری SPSS توسط روش ANOVA با تست تعقیبی توکی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که مقادیر MDA، TAC، CAT، GSH و GPX در گروه های تیمار با خرفه نسبت به گروه بیسفنول تعدیل شده اند که این امر حاکی از آن است که عصاره خرفه می تواند سمیت بافت کبدی ناشی از بیسفنول A را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، استرس اکسیداتیو، بیسفنول ‏A، عصاره خرفه
  • غزاله فتوحی، مجتبی نادری*، فاطمه شهبازی، مصطفی علی نقی زاده صفحات 33-42
    طولانی شدن زمان بهبود زخم، زمینه ایجاد عفونت های مزمن را مستعد می کند. لذا دستیابی به روش هایی پیشگیری کننده عفونت به منظور تسریع روند التیام زخم یکی از نیازهای روز بشر محسوب می شود. در این مطالعه اثرات عصاره خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota بر روی ترمیم زخم حاد ایجادشده در پوست رت ویستار نر بررسی شد. بدین منظور عصاره متانولی از نمونه های خیار دریایی جمع آوری شده از عمق 10 الی 15 متری سواحل سوزا در جزیره قشم با استفاده از روتاری تهیه شد که در ادامه به منظور تهیه پماد، 5/0 و 1 گرم از عصاره به دست آمده به پماد پایه اضافه شد. سپس 40 عدد رت با میانگین وزنی 5± 185گرم را به چهار گروه شاهد، گروه شم، گروه تیمارشده با پماد 5/0 درصد و گروه تیمارشده با پماد 1 درصد تقسیم شدند. بر روی پوست تمامی رت ها زخمی به عمق تمام پوست و قطر 1± 6 میلی متر بوسیله پانچ بیوبسی ایجاد گردید و هر گروه را با دوز پماد تهیه شد به مدت 13 روز و یک نوبت در روز به میزان 1/0 سی سی تیمار شدند. در روزهای صفر، چهار، هفت، 10 و 13 روند بهبود زخم بررسی و قطر زخم ها اندازه گیری شد. براساس مشاهدات، سرعت بهبود زخم در گروه های تیمارشده با پماد 1 درصد و 5/0 درصد نسبت به گروه شاهد و شم در طی مدت مطالعه بیش تر بود. هم چنین از نظر آماری بین گروه تیمارشده با پماد 1، شم و شاهد در روزهای هفت، 10 و 13 تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: ترمیم، زخم، خیار دریایی، عصاره
  • آرش جولاده رودبار*، نگار حسین رحیمی، درسا چراغی صفحات 43-53
    حوضه اصفهان و سیرجان با دارا بودن 18 گونه ماهی، تنوع نسبتا مناسبی از ماهیان را در بین حوضه های آبریز محصور ایران دارد. در مطالعات پیشین حضور یک گونه از خانواده گورخرماهیان Aphaniidae در این حوضه به ثبت رسیده بود. اما به تازگی گزارشی از حضور گونه Esmaeilius vladykovi براساس شواهد ریخت شناسی از این حوضه به ثبت رسیده است که نیاز به بررسی بیش تر دارد. به همین منظور با دستگاه الکتروفیشر و ساچوک از محل تیپ E. isfahanensis، E. vladykovi و حوض ماهی (جایی که حضور گونه جدید از آن گزارش شده است) نمونه برداری به عمل آمد. پس از استخراج DNA از نمونه ها، ژن COI آن ها در دستگاه ترموسایکلر تکثیر و سپس تعیین توالی شد. در ادامه توالی های گونه های دیگر این خانواده از بانک ژن NCBI دریافت شد. سپس با استفاده از نرم افزار IQTREE بهترین مدل تکاملی انتخاب و درخت تبارشناسی ترسیم شد. نتایج حاصل از ترسیم درخت تبارشناسی نشان داد حداقل نه گونه معتبر از خانواده گورخرماهیان در ایران حضور دارد. علاوه بر این با توجه به قرارگرفتن نمونه های روستای حوض ماهی در خوشه نمونه های صیدشده از محل تیپ گونه E. vladykovi، حضور این گونه در حوضه اصفهان و سیرجان تایید گردید. هم چنین با توجه تمایز ژنتیکی اندک مشاهده شده بین جمعیت حوضه مذکور و کارون، احتمال داده شد این گونه توسط مردم محلی به حوضه فوق منتقل شده باشد.
    کلیدواژگان: ایران، تنوع ریختی، گورخرماهی، ‏Aphaniops، ‏COI
  • منا یاور، علی میرشکار*، عباس خانی، سارا رامرودی صفحات 55-66
    کنه تارتن دولکه ای Tetranychus urticae (Acari:Tetranychidae)، از مهم ترین آفات محصولات کشاورزی می باشد که دارای زادآوری بالا و توانایی ایجاد مقاومت به آفت کش های آلی را دارد. با توجه به افزایش آلودگی محیط زیست در اثر مصرف آفت کش های شیمیایی، کاربرد عصاره های گیاهی به دلیل تاثیر حشره کشی و کنه کشی به عنوان روشی جایگزین علیه کنه های آفت مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش برای تعیین ترکیبات شیمیایی عصاره میوه خیار تلخ و بررسی سمیت عصاره های هگزانی و اتانولی آن روی بالغین کنه تارتن دولکه ای به صورت طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار همراه با شاهد به روش های سمیت تنفسی و تماسی و اثر دورکنندگی انجام شد. بعد از 24 ساعت مرگ ومیر کنه ها بررسی شد. نتایج زیست سنجی ها نشان داد که با افزایش غلظت عصاره های خیار تلخ میزان مرگ ومیر کنه تارتن دولکه ای و اثر دورکنندگی افزایش یافت. عصاره هگزانی خیار تلخ در غلظت 1000 میکروگرم بر سانتی مترمربع بیش ترین تلفات (56/75 درصد) را در سمیت تماسی داشت. عصاره اتانولی خیار تلخ در غلظت 1000 میکرولیتر بر لیتر هوا در کنه تارتن دولکه ای بیش ترین تلفات (89/79 درصد) را در سمیت تنفسی داشت. اثر دورکنندگی پنج ساعت بعد از کاربرد عصاره اتانولی خیار تلخ، با افزایش غلظت از 200 میکرولیتر، به میزان 80 درصد افزایش یافت. در عصاره میوه خیار تلخ 16 ترکیب مختلف شناسایی شد و مونوترپنوییدهای لینالول اکسید، لیمونن اکسید و 8- هیدروکسی لینالول بیش ترین مقدار را داشتند. بنابراین می توان عصاره اتانولی خیار تلخ را در غلظت های بالا به دلیل داشتن مونوترپنوییدها برای محافظت گیاهان به ویژه محصولات زراعی در برابر کنه تارتن دولکه ای توصیه کرد.
    کلیدواژگان: خیار تلخ، زیست سنجی، عصاره اتانولی، کنترل، مونوترپنوئید
  • فاطمه مرادی، حمیدرضا علی اکبرپور*، سید مسعود هاشمی صفحات 67-76

    اسیدیفایرهای مختلف از لحاظ نوع و نسبت اسیدهای آلی برای مصرف در تغذیه جانوران معرفی شده اند. آزمایش با هدف بررسی اثرات مصرف اسیدیفایر حاصل از مخلوط اسیدهای آلی (فرمیک، سیتریک، پروپیونیک، استیک به همراه نمک های آن ها) و برنامه مصرف آن روی صفات عملکردی و برخی خصوصیات روده جوجه های گوشتی انجام پذیرفت. از این رو 180 قطعه جوجه خروس یک روزه سویه راس، در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار، شش تکرار و 10 جوجه در هر تکرار، به مدت 35 روز مورد بررسی قرار گرفتند. تیمارها شامل 1- جیره پایه (شاهد)، 2- جیره پایه حاوی مصرف روزانه اسیدهای آلی 3- جیره پایه حاوی مصرف یک روز در میان اسیدهای آلی بود. در مراحل آغازین و رشد، مصرف خوراک گروه های 2 و 3 نسبت به شاهد کم تر بود (05/0<p). در مرحله آغازین، رشد شاهد بیش تر از گروه های 2 و 3 بود (05/0<p). تفاوت معنی داری در رشد گروه های آزمایشی طی مراحل رشد، پایانی و انتهای دوره پرورش مشاهده نشد. گروه 2 در مرحله رشد، ضریب تبدیل خوراک بهتر نسبت به شاهد داشت (05/0<p). شمار انتروباکتریاسه ایلیوم گروه های 2 و 3 کم تر از شاهد بود (05/0<p). میانگین ارتفاع، عرض و مساحت پرز، عمق کریپت و هم چنین نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ایلیوم و pH محتویات ایلیوم و دیودنوم تفاوت معنی داری میان گرو ه های آزمایشی نداشت. نتایج نشان داد، مصرف اسیدهای آلی سبب کاهش شمار برخی میکروارگانیزم های مضر روده و بهبود ضریب تبدیل خوراک می شود.  مصرف روزانه اسیدهای آلی نسبت به یک روز در میان، تاثیر مهم تری روی بهبود عملکرد پرنده دارد.

    کلیدواژگان: انتروباکتریاسه، اسیدهای آلی، جوجه گوشتی، رشد، روده
  • منصور فرج الهی مقدم، ام البنین قاسمیان* صفحات 77-89
    دیابت میلتوس یکی از بزرگ ترین مشکلات سلامت جهانی است که احتمال بروز آن با افزایش سن بیش تر می شود. سالانه، تعداد زیادی از سالمندان به دلیل بیماری های قلبی عروقی ناشی از ارتباط سالمندی و اختلالات متابولیکی جان خود را از دست می دهند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر چهار هفته تمرین تناوبی شدید همراه با مکمل تریپتوفان بر شاخص های آسیب قلبی شامل لاکتات دهیدروژناز (LDH)، CK-MB، آسپارتات ترانس آمیناز (AST) در موش های صحرایی سالمند مبتلا به دیابت بود. در این مطالعه تجربی تعداد 40 سر موش صحرایی سالمند مبتلا به دیابت به طور تصادفی به چهار گروه ده نفره کنترل، شم، تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و HIIT به علاوه مصرف پودر تریپتوفان تقسیم شدند. مصرف مکمل تریپتوفان با دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم صورت گرفت. در نهایت، سطح LDH، AST و کراتین کیناز (CK-MB) بین گروه ها مقایسه شد. یافته ها حاکی از ان بود که مقادیر LDH، CK-MB و AST در گروه کنترل دیابتی به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل سالم بود (05/0=P). مقادیر LDH در گروه HIIT+ تریپتوفان به طور معنی داری کم تر از گروه کنترل دیابتی بود (03/0=P) و مقادیر AST در گروه های تریپتوفان (001/0=P)، HIIT (001/0=P) و HIIT+ تریپتوفان (001/0=P) به طور معنی داری کم تر از گروه کنترل دیابتی بود. به نظر می رسد شاخص های نشانگر بیماری قلبی با تمرینات ورزشی و مصرف تریپتوفان بهبود می یابد. با این حال، در ارتباط با شدت و نوع تمرین و هم چنین دوز مصرفی تریپتوفان مطالعات بیش تری موردنیاز است.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، تریپتوفان، شاخص های آسیب قلبی، موش صحرایی
|
  • Yazdan Keivany *, Sedigheh Mahmoodi, Salar Dorafshan, Mansoureh Malekian Pages 1-22
    So far, 13 species were recently recognized in the Iranian basins. In the present study the variation among A. eichwaldii, A. namaki, A. idignensis, and A. nicolausi, A. qanati A. petrubanarescui has been investigated from morphological and molecular approaches. To study the morphological characteristic, 144 specimens of these six species were used, on which 22 morphometrics were measured. Nine meristics characteristics were counted. Analysis of variance (ANOVA), discriminant analysis, and principal component analysis was performed. In the molecular studies, sequences of the mitochondrial gene, cytochrome b from six species were sequenced and analyzed. The morphological results of the data showed a high similarity among species, but could separate A. nicolausi and A. idignensis according to the PC1. Also A. idignensis and A. petrubanarescui are more similar based on the PC2. Moreover, based on meristic characteristics which were relatively similar, again A. nicolausi and A. idignensis could be separated by the first component. The phylogenetic analysis using Maximum Likelihood (ML) and Maximum-Parsimony (MP) methods supported the monophyletic status of the six species, suggesting their status as different species. The results of the molecular analysis showed that A. eichwaldii and A. petrubanarescui have the most similarity (about 99%) and the A. idignensis has the maximum difference (about 85%) with the other species. These results justify the results of morphometric analysis.
    Keywords: Alburnoides, gene, meristics, mitochondry cytochrome ‎b, morphology, morphometrics, taxonomy
  • Davoud Fazli, Aliakbar Malekirad * Pages 23-31
    Reactive oxygen species (ROS) are cytotoxic agents that lead to significant oxidative damage. Bisphenol A (BPA) is a contaminant toxic, oxidative and estrogenic effects. Purslane is a promising natural product, which could be useful for the prevention of chronic diseases caused by oxidative stress. In this study 49 adult male rats (250 10g) were divided randomly in 7 groups (n=7): Control, Sham (500 ug corn oil\Kg BW), Toxin group (500ug BPA\kg BW), Positive control (100mg purslane hydroalcoholic extract\kg BW) and 3 purslane treated groups (500ug BPA + 50,100&150 mg purslane\kg BW). All injections are done by i.p rout in 14 consequently days. At the end of administration time (14 day) all animals were anesthetized with Chloral hydrate and sacrificed, then liver samples isolated to preparing tissue homogenates for measure antioxidant enzymes including SOD, CAT, TAC, GPX and MDA. Data are analyzed in SPSS statistical software by one way ANOVA with Tukey posttest. Analyzed data showed that MDA, TAC, CAT, GSH and GPX measures are modified in purslane treated groups compared to the bisphenol A group which indicates that the portulaca oleracea extract can improve the hepatotoxicity of bisphenol A induced.
    Keywords: antioxidant, Bisphenol A, oxidative stress, ‎Purslane extract‎
  • Ghazaleh Fotouhi, Mojtaba Naderi *, Fatemeh Shahbazi, Mostafa Alinaghizadeh Pages 33-42
    Prolongation of wound healing time can be led to chronic infections. Therefor, to achieve infection preventive methods to accelerate of wound improvement process is one of essential needs of Human. In this study, the effects of methanolic extract of Holothuria leucospilota was investigated on restoration of created wound in rat skin.  Methanolic extracts of collected sea cucumber from depth of 10 to 15 meters was prepared by rotary. The amount of  0.5 and 1 gr of obtained extraction were added to base ointment. In continuing, 40 rats (average mean of 185±5 gr) were divided into 4 groups which included control, sham (base cream), 0.5% ointment and 1% ointment. Wound (diameter of 6±1 mm) was created on rats’ skin by punch biopsy.  Each group were treated (1ml) with prepared concentrations ointment during 13 days. On days of 0, 4, 7, 10 and 13, the wound improvement process was investigated and the diameter of the wounds was measured. According to results, accelerate the wound recovery process was more obvious in treated groups with 0.5% and 1% ointment compared to control and sham groups. Also, there was significant different between treated group with 1%, sham and control during days of 7, 10, 13 (P<0.05).
    Keywords: Extraction, restoration, sea cucumber, wound‎
  • Arash Jouladeh Roudbar *, Negar Hossein Rahimi, Dorsa Cheraghi Pages 43-53
    Isfahan basin, with 18 species of fish, has a relatively good variety of fish among the Endorheic basins of Iran. In previous studies, the presence of one species of the pupfishes family Aphaniidae was recorded in this basin. However, a recent report of the presence of Esmaeilius vladykovi based on morphological evidence from this basin has been recorded, which needs further investigation. For this purpose, samples of E. isfahanensis, E. vladykovi were obtained from their type localities and Hoz mahi village (where the presence of a new species has been reported) by electro fisher and Hand net. After DNA extraction from the samples, their COI gene was amplified in a thermocycler and then sequenced. Subsequent sequences of other species in this family were obtained from the NCBI Gene Bank. The best evolutionary model and the phylogenetic tree were selected and drawn by IQTREE. The results of the phylogenetic tree showed that at least nine valid species of this family are present in Iran. In addition, due to the location of specimens in the village of Hoz Mahi in the cluster of specimens caught from the type locality of E. vladykovi, the presence of this species in the Isfahan and Sirjan basin was confirmed. Also, due to the few genetic distance observed between the population of Isfahan and Sirjan basin and Karun, it was possible that this species was transferred to mentioned basin by local people.
    Keywords: Aphaniops, COI, Iran, Killifish, Morphological ‎variation
  • Mona Yavar, Ali Mirshekar *, Abbas Khani, Sara Ramroudi Pages 55-66
    Two-spotted spider mite, Tetranychus urticae (Acari:Tetranychidae), is one of the most important pests in plants, especially crops that it has high reproduction and ability to develop resistance to chemical pesticides. Considering the increasing of environmental pollution due to chemical pesticides, the use of plant extracts has received much attention as an alternative method due to their acaricidal activity. Therefore, this experiment was performed to determine the chemical compounds of Momordica charantia fruit extract and toxicity of hexane and ethanolic extracts of this plant on adults of two-spotted spider mite in a completely randomized design with the control in four replications for fumigant and contact toxicities and repellent activity. After 24 hours, the mortality of mites was recorded. The results of bioassays showed that the mortality rate of mites and the repellent effect elevated with increasing the concentration of M. charantia extracts. The hexane extract of M. charantia at the concentration of 1000 μg/cm2 had the highest mortality (75.56%) in contact toxicity. Ethanolic extract at the concentration of 1000 μl/l air had the highest mortality (79.89%) of mite in fumigant toxicity. The repellent effect increased to 80%, 5 hours after application of ethanolic extract by increasing the concentration from 200 μl. In M. charantia fruit extract, sixteen different compounds were identified in which monoterpenoids, linalool oxide, limonene oxide, and 8-hydroxilinalool, had the highest amount. Therefore, the ethanolic extract of M. charantia in high concentrations can be recommended due to its monoterpenoids to protect plants, especially crops, against two-spotted spider mite.
    Keywords: Bitter melon, Bioassay, Control, Ethanolic extract, ‎Monoterpenoid
  • Fatemeh Moradi, Hamidreza Aliakbarpour *, Seyed- Masood Hashemi Pages 67-76

    Different acidifiers have been introduced for animal nutrition in terms of type of organic acids and their composition. This study aimed to investigate the effects of consumption acidifier obtained from a mixture of organic acids (containing formic, citric, propionic and acetic acid and their salts) on the broiler chicks growth performance and some intestinal parameters .Therefore, one hundred eighty 1-d old male Ross broiler chicks were studid in a completely randomized design to 3  nutritional treatments with 6 replicates and 10 broiler chicks in each replicate, from d 0 to 35 posthatch. The treatments included 1. a  corn-soybean based commercial diet or Un-supplemnted diet (Control), 2. Control diet supplemented with acidifier daily and 3. Control diet supplemented with acidifier every other day. All of dietary treatments were formulated to meet the National Research Council (1994) and Ross nutrient requirements for starter (1 to 11 d), grower (12 to 24 d), and finisher (25 to 35 d) growth periods. The results showed that in the starter and grower phase, feed intake in groups 2 and 3 that had consumpted organic acids were less than control group or un-supplemented organic acids  (P˂0.05). In the starter phase, mean of  body weight gain of un-suplemented group or control was higher than the groups 2 and 3 or supplemented daily and every other day group, respectively  (P˂0.05); but experimental groups showed no significant change in their body weight gain during grower and finisher phases as well as whole rearing period affected by consumption of organic acids. The group  2 (daily supplemented) had better feed conversion ratio than control group during growth period (P˂0.05). The mean of ileal Enterobacteriaceae counts for the groups that had consumpted acidifiers (daily or  every other day) were significantly lower than control group (P˂0.05). The mean of villus length, villus width, crypt depth and villus height to crypt depth ratio of the ileum had no significant difference between groups affected by consumption of organic acids. The pH of ileal and duodenal contents between groups showed no significancy. The results of the present study revealed that supplemented diets with organic acids can reduce some of intestinal pathogens, improve the feed conversion ratio. Daily consumption of Organic acids was more effective than when it was consumption every other day for the bird growth performance characteristics.

    Keywords: broiler, Enterobacteriaceae, growth, intestine, organic ‎acids
  • Mansour Farajollahi Moghadam, Omolbanin Ghasemian * Pages 77-89
    Diabetes mellitus is one of the most serious global health problems, and its occurrence increases with age. Considering the relationship between aging and metabolic disorders, it seems that each year a large number of elderly people die due to cardiovascular diseases caused by these factors. The present study aimed to investigate the effect of four weeks of intense interval training along with the consumption of tryptophan supplementation on cardiac damage index in elderly diabetic rats. In this experimental study, 40 diabetic elderly rats were randomly divided into four groups, each group having 10 rats. These were control, sham, high-intensity interval training (HIIT), and HIIT+tryptophan supplementation (at a dose of 50 mg/kg) groups. The levels of lactate dehydrogenase (LDH), aspartate transaminase (AST), and creatine kinase-MB (CK-MB) was measured in each group. The results showed that the levels of LDH, AST, and CK-MB in the diabetic control group were significantly higher compared to the healthy control group (P= 0.05). Moreover, the LDH level in the HIIT + tryptophan group was significantly lower than that in the diabetic control group (P= 0.03). AST levels in the tryptophan, HIIT (P=0.001), and HIIT+tryptophan groups (P=0.001) were significantly lower compared to the diabetic control group (P= 0.001). Based on the obtained results, the indicators of heart disease improved with exercise and consumption of tryptophan. However, further studies are recommended to investigate the effects of intensity and type of training as well as the dosage of tryptophan in this regard.
    Keywords: Heart Damage index, Interval Training Rats, ‎Tryptophan